Start van hoofdcontent

112

nl

'Suzy Wong in de verkoop na twee gedwongen sluitingen'

23 mei 2018, 09.21 uur · Aangepast 23 mei 2018, 10.05 uur · Foto: Martin Damen

Loungebar Suzy Wong - de zaak waar maar liefst twee keer een handgranaat gevonden werd - staat in de verkoop. Ook spannen de eigenaren opnieuw een rechtszaak aan tegen de gemeente. Dat blijkt uit een brief van de horecagelegenheid aan raadsleden, die in handen is van De Telegraaf.

De club aan de Korte Leidsedwarsstraat werd tot twee keer toe gedwongen gesloten nadat een handgranaat gevonden werd. De beslissing van de gemeente om de boel te sluiten, schoot in het verkeerde keelgat bij de eigenaren die een kort geding aanspanden tegen de gemeente.  De rechter gaf de gemeente echter gelijk. De horecaondernemers lieten het daar echter niet bij zitten. 

Lees ook: Eigenaar Suzy Wong vreest voortbestaan: 'Wij gaan kapot, twee gezinnen op straat'

'Samen met Koninklijke Horeca Nederland starten wij opnieuw een kort geding tegen de gemeente', schrijft de cocktailbar in de brief. 'De gemeente moet beschermen tegen risico's als het neerleggen van een handgranaat'.

De sluiting zorgt er vanzelfsprekend voor dat de loungebar geen inkomsten heeft. Eerder waarschuwde Suzy Wong al voor het eigen voortbestaan. 'Wij gaan kapot nu, we staan straks met twee gezinnen met elk drie kinderen op straat', aldus eigenaar Rozemarijn Cucovic - De Heer voor de camera van AT5.