Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Raad van State geeft groen licht: Bungehuis mag definitief Soho House worden

23 mei 2018, 12.20 uur · Aangepast 23 mei 2018, 13.12 uur · Foto: Flickr/Canadian Pacific

Het zwembad op het dakterras mag blijven liggen, de aanbouw van het Soho House in het voormalig Bungehuis kan 'gewoon' doorgaan. Dat heeft de Raad van State na een jarenlange juridische strijd bepaald.

Er woedt al ruim drie jaar een strijd om het Bungehuis, een voormalige locatie van de Faculteit Geesteswetenschappen van de UvA. In 2015 besloot de eigenaar van het pand, Aedes, dat Soho House een plek krijgt in het voormalige universiteitspand. Tot groot ongenoegen van de buurt.

Lees ook: Enorm zwembad arriveert bij Bungehuis, ondanks onzekere toekomst hotel

De bewoners kwamen massaal in protest. Ze vrezen grote overlast, met name van het enorme dakterras. Bovendien was er immers door de gemeente een hotelstop afgekondigd. Hotels mochten er alleen komen als er sprake was van een uniek concept en als de buurt goed was geraadpleegd.

De gemeente was van mening dat Soho House hieraan voldeed en gaf een vergunning. De bewoners stapten naar de rechter en die zette een streep door de plannen voor het hotel. Deze beslissing is nu teruggedraaid door de Raad van State. 

Lees ook: 'Verboden' hotel en luxe club in centrum werft leden ondanks rechtszaak