Start van hoofdcontent

112

nl

OM eist 10 jaar cel voor 'vadermoord' in de Nova Zemblastraat

23 mei 2018, 14.28 uur · Aangepast 23 mei 2018, 18.59 uur

Het OM eist 10 jaar cel voor het doden van de 51-jarige Roberto in de Nova Zemblastraat. De straf werd geëist tegen de zoon van het slachtoffer. De toenmalige vrouw van Roberto is ook verdachte in de zaak en hoorde een jaar cel tegen zich eisen.

Zoon Ferjo C. (23) zou Roberto in de nacht van 14 op 15 augustus 2017 hebben doodgeschoten na een ruzie in hun woning aan de Nova Zemblastraat. Het slachtoffer werd 'recht in zijn gezicht' geschoten, vertelde de officier van justitie.

Samen met zijn moeder Trijn R. (52) zou Ferjo het lichaam daarna een paar dagen in de woning hebben laten liggen. Een neef van Roberto werd naar verluidt gevraagd om het lichaam te laten verdwijnen. De 12 maanden cel die het OM tegen Trijn eist is vanwege het wegmaken van het lichaam.

Lees ook: Tante vroeg Michael lichaam oom weg te werken: 'Mijn eigen bloed, dat ga ik toch niet in stukjes hakken'

De verdachten beriepen zich op noodweer. Roberto zou zelf de revolver hebben meegenomen en met een mes steekbeweging hebben gemaakt. Hij zou volgens zijn vrouw en zoon dronken zijn geweest. Het OM gelooft echter niks van het vermeende noodweer, omdat er geen sporen zijn gevonden die wijzen op dit scenario.

Ook de relatie tussen Trijn R. met Roberto C. zou slecht zijn geweest. Ze zou stelselmatig onderdrukt worden door haar man. Zijn zoon had het ook zwaar te verduren en ging vaak naar het huis van zijn oma als zijn ouders ruzie hadden.

'Noodweerpakketje'
Andere familieleden van het slachtoffer geloven niet dat er sprake is van noodweer. 'Roberto dood je niet zomaar', zei zijn broer. 'Hij was ijzersterk. Het had nooit een gevecht kunnen zijn. De enige manier om hem te vermoorden was in zijn slaap. Ik ben ervan overtuigd dat hij vermoord is in zijn slaap. Ik ben ervan overtuigd dat het moord betreft, die verpakt is in een noodweerpakketje.'