Start van hoofdcontent

Stad

nl

Frans Stuy wil permanente kermis in stadsdeel Noord

25 mei 2018, 08.43 uur · Aangepast 25 mei 2018, 15.39 uur · Foto: Paul Hermans

Als het aan ondernemer Frans Stuy ligt, krijgt stadsdeel Noord een kermis waar je het hele jaar door terecht kunt.

De kermiskoning en Dixi-detective zegt dat in De Telegraaf. Vanaf vandaag tot 3 juni is er weer kermis in het stadsdeel. Vanwege werkzaamheden rond het Buikslotermeerplein is de kermis voor het eerst op de NDSM-werf. 

Stuy is dol op de nieuwe locatie. Hij wil op de NDSM-werf zelfs een feestterrein openen dat het hele jaar open is. Eerder opende hij een kermis in een van de loodsen op het terrein. Dat bleek geen succes. Dit keer wil hij de attracties gewoon in de open lucht. 'Die kermis in de loods was een fiasco', zegt Stuy in de krant. 'Omdat er meer mensen in Noord zijn gaan wonen, ga ik het nog eens proberen.'

Lees ook: Frans Stuy woedend op Connexxion om extra kosten Jordaanfestival: 'No way dat we gaan betalen'

'Het is een nieuwe vaste kermis in combinatie met allerlei eettentjes en een swingrodeo van twintig bij twintig vierkante meter', vertelt Stuy. Hij zegt dat het de goedkoopste kermis van de stad wordt.

Niet op NDSM-werf
Maar wat Demian de Rooij, directeur van Stichting NDSM-werf, betreft komt die permanente kermis niet op het NDSM-terrein. 'De kermis is eenmalig. We willen aan het eind van het jaar best kijken of we volgend jaar weer de kermis hier kunnen doen, maar een vaste kermis zul je sowieso niet hier op de NDSM-werf vinden. We hebben een eigen programmering.'

Als de NDSM-werf inderdaad geen permanente kermis wil, dan zoekt Stuy een andere locatie. Hij denkt met zijn pretpark 200 jongeren een werk- en leerplaats te kunnen bieden. In samenwerking met het ROC. Volgens Stuy zal het nieuwe linkse stadsbestuur dat wel op prijs kunnen stellen.