Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Airbnb treedt toe tot netwerk van belangrijk adviesorgaan gemeente

25 mei 2018, 12.11 uur · Aangepast 25 mei 2018, 16.16 uur

De SP snapt niet waarom Aibnb een plekje krijgt in de Network Council van de Amsterdam Economic Board. Dat is een netwerk van 130 organisaties en onderdeel van een belangrijk adviesorgaan over economische thema's.

Pieter Guldemond van Airbnb maakte de toetreding woensdag bekend via Twitter. Airbnb is niet het enige nieuwe lid dat werd gepresenteerd in de ambtswoning. Ook bijvoorbeeld het OLVG en Booking.com krijgen een zetel in de Network Council van de Amsterdam Economic Board.

@Airbnb joins Amsterdam Economic Board. Great talks on future of Amsterdam region at mayor’s residence pic.twitter.com/HHHeKnCs1T

— Pieter Guldemond (@pieterguldemond) May 23, 2018

Maar de SP vindt het 'uitermate merkwaardig' dat juist Airbnb nu in een adviesorgaan zit dat oplossingen zoekt voor grootstedelijke problemen. 'De afgelopen jaren hebben we echter gezien dat Airbnb juist (mede-)veroorzaker is van een deel van de problemen waar we in Amsterdam mee kampen', vindt SP-raadslid Erik Flentge.

Flengte besloot vragen te stellen aan het college. Hij is erg benieuwd wat de burgemeester en wethouders denken dat Airbnb gaat toevoegen aan het netwerk. Ook vraagt hij of het stadsbestuur de toetreding kan terugdraaien. Daarnaast is hij benieuwd of er niet nog meer problemenveroorzakers in het adviesorgaan zitten en of die niet ook moeten ophoepelen.