Politiek

Vertrekkende wethouders treuren niet: 'Het was een cadeau'

30 mei 2018, 23.51 uur

Hoewel wethouders Simone Kukenheim, Udo Kock en Laurens Ivens vanuit het oude college meegaan naar het nieuwe college, was het vandaag ook de dag van afscheid. Voor Eric van der Burg, Abdeluheb Choho, Pieter Litjens en Arjan Vliegenthart is geen plaats meer.

'Het was een cadeau', zegt Pieter Litjens, die vanaf nu ex-wethouder is. Zijn pronkstuk, ook direct hoofdpijndossier, was de Noord/Zuidlijn. 'Alles ziet er nu naar uit dat die ook echt 22 juli gaat rijden', vertelt hij trots. 'Geen enkele reden om met droevenis terug te kijken. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen vier jaar. Het was een mooi cadeau.'

Lees ook: 'Dit is mijn stad, man!' Eric van der Burg blikt emotioneel terug op 8 jaar wethouderschap

Pas op de plaats voor vrouw en kinderen
Ook ex-wethouders Vliegenthart en Choho zien geen reden om te treuren. 'De politiek is altijd afwachten wat verkiezingen doen. Het was een hele mooie tijd. Als je er niet tegen kunt dat politiek soms zwaar is, moet je niet de politiek ingaan', zegt Abdeluheb Choho. Arjan Vliegenthart is alweer druk met solliciteren. Al gaat hij eerst 'pas op te plaats nemen' voor zijn vrouw en kinderen.

Waar wethouders gaan, komen er ook weer wethouders. Sharon Dijksma, Marjolein Moorman, Rutger Groot Wassink, Marieke van Doorninck en Touria Meliana zijn de opvolgers.

Lees ook: Wethouders vandaag beëdigd, maar wie is wie?