Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arena dan eindelijk het toneel van rematch tussen Badr en Verhoeven?

3 juni 2018, 11.20 uur · Foto: Glory Kickboxing / Eric Jackman

Geen knock-out, maar wel een stevige overwinning op punten. Kickbokser Rico Verhoeven heeft gisteravond in het Britse Birmingham met succes zijn wereldtitel verdedigd tegen de Kroaat Mladen Brestovac.

Vlak na die wedstrijd gaf Verhoeven aan op 29 september opnieuw in de ring te stappen. En dat gebeurt niet zomaar ergens. De Johan Cruijff Arena wordt speciaal voor dat gevecht omgetoverd tot boksarena.

Lees ook: Hari en Verhoeven treffen elkaar tijdens Glory: 'Ik ben klaar, ik zei het gelijk'

Tegenstander niet bekend
Dat het gevecht in de Arena gehouden wordt, voedt meteen een aantal geruchten. Want wie wordt de tegenstander van Rico? Zelf wilde hij daar gisteravond nog niets over kwijt. Maar de kans is aanwezig dat er een rematch komt tussen Verhoeven en Badr Hari.

De twee namen het in 2016 ook al tegen elkaar op. Bad Boy Badr moest toen opgeven nadat hij hard op zijn arm geraakt werd. Een herhaling van het gevecht zat er enige tijd niet in, omdat Hari een celstraf moest uitzitten voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven.

Eerst oefenpotjes
Begin dit jaar gaven beide vechters opnieuw aan een rematch te willen. Maar aan die partij moesten wel een paar 'oefenpotjes' voorafgaan. Zo won Hari van Amsterdammer Hesdy Gerges en deed Rico Verhoeven dat tegen tegen Jamal Ben Saddik en gisteravond tegen Mladen Brestovac.

Of de twee in september echt tegenover elkaar staan is nog niet zeker. Maar het Amsterdamse podium maakt het wel waarschijnlijk.