Start van hoofdcontent

112

nl

Meisje (13) ernstig gewond door aanrijding op Mr. Treublaan in Oost

19 juni 2018, 10.53 uur · Aangepast 19 juni 2018, 16.31 uur

Een 13-jarige leerling van het st. Nicolaas Lyceum is vanochtend ernstig gewond geraakt op de Mr. Treublaan in Oost. Zij is overreden door een vrachtwagen.

Het ongeluk gebeurde even na 08.00 uur ter hoogte van het voormalige ROC Stelle College, waar nu het Fons Vitae Lyceum tijdelijk is gevestigd. De politie houdt rekening met een scenario waarin het meisje ten val is gekomen doordat ze werd aangetikt in de stoet fietsers. Honderden kinderen fietsten op dat moment richting school.  

Op dit moment hoort de politie getuigen van het ongeval. Mensen met informatie over het ongeluk wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De politie benadrukt dat zij - mede door de ernst van het ongeval - zo precies mogelijk willen weten wat er is gebeurd. 

Reanimatie ter plaatse
Na de aanrijding is het meisje gereanimeerd door een traumateam ter plaatse. Zij is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis. Voor zover bekend zijn er geen anderen gewond geraakt. 

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval, maar laat weten dat dat op de locatie 'zo goed als afgerond' is. Het verkeer op de Mr. Treublaan is enige tijd gestemd geweest, maar komt nu langzaam weer op gang. Ook tram 12 kan snel weer de eigen route rijden.