Start van hoofdcontent

112

nl

Auto vliegt in brand op A10, aantal rijstroken inmiddels open

21 juni 2018, 08.31 uur · Aangepast 21 juni 2018, 10.06 uur · Foto: Rijkswaterstaat

De A10-Zuid en A10-Oost richting Amersfoort zijn vanochtend zo'n anderhalf uur lang afgesloten geweest vanwege een autobrand.

De brand vond rond 5.45 uur plaats, ter hoogte van knooppunt Amstel. Meerdere brandweerwagens werden opgeroepen om het vuur te blussen. De bestuurder van de auto is niet gewond geraakt. 

In eerste instantie werden er twee rijstroken afgesloten. Toen na ongeveer twintig minuten bleek dat er olie op de weg was terechtgekomen is besloten alle rijstroken te sluiten.

Rond 7.30 uur konden de meeste rijstroken weer open, alleen de rechterrijstrook bleef nog dicht. 'Hier poetsen en schrobben we de weg nog', liet Rijkswaterstaat weten.

Rijkswaterstaat raadde automobilisten vanmorgen aan om via de A2 te rijden. Dat zorgde voor zo'n twintig minuten extra reistijd.

Op de buitenring #A10 ligt bij knp Amstel brandstof op de weg, dus verkeer moet de A2 op en dan keren bij Ouderkerk. Je kunt ook doorrijden tot Holendrecht en dan de A9 op. pic.twitter.com/SsnWI8SbNh

— Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) June 21, 2018

Goed nieuws over de #A10 bij knooppunt Amstel. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht. Hier poetsen en schrobben we de weg nog.

— Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) June 21, 2018