Start van hoofdcontent

112

NL
V

Projectiel afgeschoten op kantoorpand bij Sloterdijk

22 juni 2018, 08.41 uur · Aangepast 22 juni 2018, 12.32 uur

Op een kantoorpand bij Sloterdijk is gisteravond een projectiel afgevuurd. Mogelijk was het projectiel afkomstig van een raketwerper.

Lees ook: Pand uitgeverij Panorama en Revu beschoten met antitankwapen: politie pakt verdachte

Door de knal zijn een raam en een deur van het pand er uitgeblazen, er raakte niemand bij de explosie gewond. Het is vooralsnog onduidelijk waarom er juist op deze plek is geschoten. De politie doet daar nog onderzoek naar.

Stalen buis
In het gebouw, dat gelegen is tussen de Teleportboulevard en de Tempelhofstraat, zitten meerdere bedrijven. Uit voorzorg werd de omgeving gisteravond afgezet. Voor de ingang van het pand is een stalen buis gevonden. Deze is in beslag genomen door de politie.

#Projectiel #afgeschoten op #kantoorpand tussen Tempelhofstraat en #Teleportboulevard in #Amsterdam #Westpoort. Plaatdelict door politie ruim afgezet,politie en brandweer doen verder onderzoek. Van de dader(s)ontbreekt ieder spoor. @Politie_Adam @BrandweerAA @BrandAdam. pic.twitter.com/0i5gYMWSt5

— Martin Damen (@martindamen58) June 22, 2018

Gisteravond is rond 23.05 een ruit gesneuveld van een kantoorpand aan de Teleportboulevard. Na de melding is de politie ter plaatse gegaan en hebben Recherche en FO hebben een onderzoek ingesteld. Zodra bekend is waardoor de ruit is gesneuveld volgt nader bericht.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) June 22, 2018

Beelden: Martin Damen