Start van hoofdcontent

112

NL
V

Busje rijdt pand De Telegraaf binnen en vliegt in brand; politie gaat uit van opzet

26 juni 2018, 06.43 uur · Aangepast 26 juni 2018, 11.01 uur

Een bestelbusje is vannacht het kantoorpand van De Telegraaf bij Sloterdijk binnengereden. Kort daarop vloog het busje in brand. De politie gaat uit van opzet. De dader is gevlucht.

De brandweer werd rond 04.00 uur gealarmeerd over de brand in het gebouw. De witte Volkswagen Caddy is door de glazen pui naast de hoofdingang gereden. De bestuurder is daarna vermoedelijk in een donkere Audi gevlucht. In de lobby van het gebouw woedde na het incident een flinke brand. Medewerkers van TMG werden geadviseerd thuis te werken. Later konden medewerkers weer het pand in om aan het werk te gaan. 

Opzet
Volgens een politiewoordvoerder wordt er aan de hand van de situatie daar van opzet uitgegaan. Voor het pand staan hekken en aan de zijkant betonnen blokken. De auto moet daar eerst actief omheen hebben gestuurd om vervolgens tegen de pui te rijden.

'Aanslag'
Plaatsvervangend Telegraaf-hoofdredacteur Wim Hoogland zegt nog geen idee te hebben wie er achter zit. Hij spreekt wel van een aanslag: het busje zou met hoge snelheid de pui zijn ingereden.

Met schrik vrij
Alleen een beveiliger was in het pand aanwezig. Hij kwam met de schrik vrij. Er is veel schade aan de pui van het pand. De brand woedde tot aan de overkapping van de gevel. Binnen is veel brand- en rookschade. De politie heeft de zaak in onderzoek en houdt rekening met opzet. De bestuurder is spoorloos.

Vorige week werd de redactie van Panorama en Nieuwe Revu beschoten met een antitankwapen. In verband met die zaak zit een 41-jarige man uit Woerden vast.

Bi-zar #Telegraaf pic.twitter.com/gbfhxdq7wo

— Wouter de Winther (@wouterdewinther) June 26, 2018