112

Getuigen gezocht van aanslag op kantoor Telegraaf

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 juni 2018, 15.44 uur

De Telegraaf
De Telegraaf

De politie is op zoek naar getuigen van de aanslag op het kantoor van De Telegraaf. Omstanders die in de nacht van maandag op dinsdag de auto's hebben zien rijden die betrokken waren bij het incident, worden gevraagd zich te melden. Het gaat om een zwarte Audi RS 5 en een witte Volkwagen Caddy.

Omstreeks 03.50 reden de auto's richting het kantoorpand aan de Basisweg. Even later knalde de bestelbus dwars door de glazen pui van het Telegraaf-gebouw. De Volkswagen Caddy werd daarna in brand gestoken, waardoor er ook veel brand- en rookschade aan het gebouw ontstond.

Lees ook: Vluchtauto Telegraaf-aanslag brandend aangetroffen in Noord

De dader ging er vervolgens in een zwarte Audi vandoor. Deze vluchtauto blijkt gestolen te zijn in Woerden, zo bevestigt de politie aan De Telegraaf. Dat is ook de woonplaats van de verdachte van de aanslag op het kantoor van Panorama. Het is onbekend of er een verband is tussen beide zaken.

Vals kenteken
De Audi is uiteindelijk op woensdag uitgebrand teruggevonden in Noord. Net als de bestelbus, was de vluchtauto voorzien van een valse kentekenplaat.

Lees ook: Voorpagina Telegraaf: 'Wij zwijgen nooit!'

De politie hoopt getuigen te vinden die de auto's en/of de dader(s) hebben gezien. Ook mensen die maandagnacht beeldmateriaal hebben opgenomen met een dashcam worden gevraagd telefonisch contact op te nemen via het nummer 0900-8844. Een anonieme melding kan worden gedaan via 0800-7000.