Start van hoofdcontent

112

NL
V

Beschoten woning Kolenkitbuurt gelinkt aan mislukte helikopterkaping

4 juli 2018, 15.45 uur · Aangepast 4 juli 2018, 19.05 uur · Foto: Inter Visual Studio

De woning in de Kolenkitbuurt die gisteren werd beschoten blijkt die van de familie El M. Twee broers uit het gezin zijn verdachten in de zaak rond de mislukte helikopterkaping in Limburg.

Ismaël 'Issy' El M. is een van de verdachten in de zaak waarbij met een helikopter in oktober 2017 vermoedelijk Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond bevrijd moest worden. Benaouf A. is een kopstuk binnen de Amsterdamse onderwereld. Hij is veroordeeld voor het geven van de moordopdracht op een ander kopstuk.

Lees ook: Romantische helivlucht bleek vluchtpoging: 'Niet voor twee uur vliegen, dan doen ze alarm'

Hoewel de helikoptervlucht op naam stond van Ismaël El M., kwam zijn oudere broer Houssain El M. samen met een aantal andere mannen opdagen bij het helikopterbedrijf in Budel. Dat bedrijf rook eerder onraad en schakelde vooraf de politie in. Zodoende werden de kapers opgewacht door undercoveragenten.

Een van de criminelen werd op het vliegveld opgepakt, andere ontkwamen en er ontstond een achtervolging waarbij een van de kapers werd doodgeschoten door de politie.

Lees ook: Woning beschoten in Kolenkitbuurt; derde schietpartij in week tijd

Houssain El M. zit nog steeds vast in de zaak. Broer Ismaël El M. is inmiddels op vrije voeten. Zijn advocaat Susan Koster zegt tegen AT5 dat de naam van Ismaël voor de boeking van de helikoptervlucht is gebruikt, maar hij daar niets mee te maken heeft. 'Hij heeft ook niets verklaard in de verhoren, dus het is mij een raadsel waar deze beschieting mee te maken heeft.'

Voor het beschieten van de woning in Bos en Lommer zijn gisternacht meteen twee verdachten aangehouden. De burgemeester moet het incident nog bestuderen en weet nog niet of er maatregelen genomen zullen worden zoals bijvoorbeeld sluiting van de woning.

Inter Visual Studio