Start van hoofdcontent

112

NL
V

Drie gewonden bij schietpartij in De Pijp

12 juli 2018, 21.20 uur · Aangepast 14 juli 2018, 22.58 uur

Bij een schietpartij in De Pijp zijn drie gewonden gevallen. De politie heeft een gebied afgezet op de hoek van de Ceintuurbaan en de Dusartstraat.

Agenten zijn bezig met een onderzoek. Een getuige zegt dat de gewonden geraakt zouden zijn in borst, elleboog en been. Maar de politie kan dat niet bevestigen.

Volgens Het Parool hebben ooggetuigen gezien dat de daders aan kwamen rijden in een wit busje. Een man met een helm op stapte uit en zou op de voormalige coffeeshop Today afgelopen zijn, daar opende hij volgens de krant het vuur. De man sprong daarna terug in het busje.

Een van de slachtoffers zou meerdere keren in het bovenlichaam geraakt zijn. Hij zou er slecht aan toe zijn. Volgens de krant gaat het om Pakistaanse Amsterdammer uit het criminele circuit. De slachtoffers zouden door omstanders uit het pand gehaald zijn en later naar een ziekenhuis gebracht.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Via een oproep wordt mensen gevraagd zich te melden als ze iets van de schietpartij hebben meegekregen.

Getuigenoproep schietincident Ceintuurbaan / Dusartstraat. Mensen die getuige zijn geweest en nog niet met de politie hebben gesproken wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844. Alle informatie over dit incident is waardevol.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) July 12, 2018