Grote zoekactie naar vermiste zwemmer (59) bij strand Blijburg

De politie, kustwacht en KNRM zoeken vanavond op het IJmeer naar een vermiste man. De 59-jarige man raakte vermist nadat hij een stukje was gaan zwemmen.

Dat meldt een politiewoordvoerder. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Kustwacht ging de man rond 16.00 op strand Blijburg het water in, liet hij zijn spullen - waaronder z'n smartphone - op het strand achter en is sindsdien niet meer gezien. Het zou gaan om een blanke man met een blauwe broek met bloemetjesmotief. 

Behalve op het IJmeer wordt ook rond het Centrumeiland intensief naar de man gezocht. Zo hangt er onder meer een helikopter van de kustwacht boven het water en speuren agenten vanaf de kade het water af. Een politieboot zou bij de pier zoeken, maar dat kan de woordvoerder niet bevestigen.  

Ook reddingsboten van de KNRM-stations in Marken en Blaricum zijn betrokken bij de zoekactie, zo laat de woordvoerder van de Kustwacht weten. Omdat het meer op sommige plekken niet diep genoeg is om te varen, kammen reddingswerkers van de KNRM de ondiepe delen van het water al wadend uit.