Stad

NL
V

TunFun weer brandveilig en bijna klaar om open te gaan

26 juli 2018, 16.10 uur · Aangepast 26 juli 2018, 17.22 uur

TunFun opent volgende week woensdag weer zijn deuren. Het onder het Mr. Visserplein gelegen speelparadijs werd eind april door de gemeente gesloten door gebrek aan brandveiligheid. Nu, onder nieuwe eigenaar NedStede en met de nodige verbeteringen, mag het park weer open.

Op dit moment vindt er nog een grote schoonmaak plaats. 'Toen ik hier binnen kwam vond ik het wel een beetje vies. Dat gaan de kinderen hopelijk wel als verschil zien,' vertelt Inge Timmers van NedStede.
 
Huurovereenkomst
De vorige eigenaar van TunFun, Edward van der Marel, wilde in eerste instantie zelf zijn indoor-speeltuin brandveiliger maken. Van der Marel bouwde in 2003 de voormalige autotunnel onder het Mr. Visserplein om tot speelpaleis en TunFun groeide uit tot een begrip in de stad. De gemeente was met Van der Marel in gesprek over een mogelijke huurovereenkomst van vijf jaar. 
 
 
Tegelijkertijd waren er gesprekken met investeringsmaatschappij NedStede. Na een periode van getouwtrek trok NedStede aan het langste eind. Met de overname kwam er voor de ondernemer een eind aan 15 jaar TunFun.
 
 
Onzichtbare veranderingen 
Inmiddels heeft NedStede de nodige aanpassingen gedaan. Een muur die niet brandveilig was is vervangen, de vluchtroutes zijn beter bereikbaar geworden en duidelijker aangegeven, en vier pipo wagens zijn weggehaald. Maar verder is er op het oog niet heel veel veranderd.
 
Toch was het een hoop werk om TunFun weer open te krijgen. Zo is het materiaal van een groot deel van de speeltoestellen vervangen met brandvertragend materiaal. Ook is alle elektriciteit vervangen. Timmers: 'Veel van de veranderingen kun je niet zien.' 
 
Nieuw jasje 
Ergens na de nieuwe opening krijgt TunFun ook nog een opknapbeurt. 'Gewoon een frisse kleur weer op de muur en nieuwe graffiti. Dat het gewoon weer naar nu gaat.' Maar natuurlijk wel allemaal in de lijn van hoe TunFun er nu uit ziet: 'De look en feel van tunfun is denk ik ook wat het is. Het is een tunnel, het is rauw, het is puur. En dat laten we ook echt zo.'