Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel West wil 'LGBTI-hotspot' worden

26 juli 2018, 17.18 uur

Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter van West, heeft geschokt op de mishandeling van een homoseksuele man in de Jan Evertsenstraat. Ze wil juist 'de roze loper uitrollen'.

De man werd gisteren rond middernacht van zijn fiets getrapt en mishandeld. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld. 'Helaas bevestigen dit soort incidenten hoe noodzakelijk de Amsterdam Pride Week is en dat uitsluiting en zelfs mishandeling van mensen uit de LGBT-gemeenschap geen uitzondering zijn', reageert Ulichki.

Lees ook: Man zwaar mishandeld: 'Ze riepen kuthomo'

Roze ontmoetingsplekken
Volgens Ulichki moet iedereen zich veilig kunnen voelen in het stadsdeel. Ze opent zaterdagochtend de Pride Walk vanuit West in nachtclub De School en zal daar een oproep doen voor meer roze ontmoetingsplekken in West. 

'Na de zomer beginnen we met het financieren van initiatieven van burgers en ondernemers', zegt Ulichki. 'Ik hoop op roze initiatieven. Laten we de roze loper uitrollen en zorgen dat we een LGBTI-hotspot worden, zoals The Castro in San Francisco. Het moet niet zo zijn dat de regenboogvlag slechts negen dagen per jaar wappert

Films
Vanwege de Pride Week worden er op 1 en 2 augustus op het Mercatorplein twee films met homoseksuele hoofdrolspelers in de open lucht vertoond.

#Pride in @020West vieren we op Mercatorplein. De huiskamer van West wordt omgetoverd tot een open air Buurtcinema met de films #Moonlight en #Razzia. Twee films met verschillende worstelingen maar het snakken naar dezelfde adem en vrijheid. #WeesWelkom 🌈🦋🦄🧚🏼‍♀️ pic.twitter.com/sQjoGpSrSd

— Fenna Ulichki (@fennaulichki) July 24, 2018