Start van hoofdcontent

Stad

nl

Restaurant Ferilli's hoeft niet te sluiten na schietpartij

31 juli 2018, 18.12 uur · Aangepast 31 juli 2018, 21.06 uur

Het Italiaanse restaurant Ferilli's in de Beethovenstraat hoeft de deuren na het schietincident niet te sluiten, dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten. 'Het restaurant is geen ontmoetingsplek voor criminelen', verklaart haar woordvoerder.

Bovendien is het schietincident volgens politieonderzoek niet te relateren aan het restaurant. Daarom zou het openhouden van Ferilli's niet risicovol zijn. 

Lees ook: Restauranthouder geschokt door schietpartij: 'Het gebeurde in vijf seconden'

Bij de deur van het restaurant werd gistermiddag rond 15.00 uur een 62-jarige man neergeschoten. De man, een bekende van de politie, is vandaag aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft nog geen details vrijgegeven over zijn identiteit.

Sluiten vanwege schietpartij of handgranaat
De beslissing om het restaurant open te houden, is niet helemaal vanzelfsprekend. De afgelopen jaren moesten meerdere horecazaken tijdelijk dicht vanwege een schietpartij. Zo moest restaurant Mossel & Gin in het Westerpark enkele weken dicht.

Lees ook: Noodlijdend Suzy Wong halverwege doel crowdfund-actie

Loungebar Suzy Wong moest zelfs meerdere keren sluiten, omdat er tot twee keer toe handgranaten werden gevonden voor het pand. Desalniettemin was de eigenaar van Ferilli niet bang dat hem hetzelfde zou overkomen, zo zei hij eerder tegen AT5. 'Dit is geen aanval op onze zaak', verklaarde hij. 

Dader
Toch is er nog veel onduidelijk over de schietpartij. Zo is er nog geen verdachte opgepakt met betrekking tot het schietincident. De dader sloeg direct erna op de vlucht. 'Het gebeurde allemaal binnen vijf seconden', aldus de restauranthouder. 

Lees ook: Slachtoffer (62) schietpartij restaurant Beethovenstraat overleden

In het signalement dat gisteren direct na de schietpartij werd vrijgegeven werd een man van 1.60 meter beschreven. Hij was gekleed in een rood-zwart gestreepte korte broek en een blauw overhemd. Hij wordt geschat op 35-40 jaar oud.