Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie jaar geëist voor anti-homogeweld Damrak

1 augustus 2018, 18.06 uur · Aangepast 1 augustus 2018, 21.23 uur · Foto: Christine Westerveld

Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een 27-jarige man voor de ernstige mishandeling van twee homoseksuele mannen op het Damrak vorig jaar.

Dat schrijft Het Parool. Volgens het OM heeft de verdachte twee homoseksuele mannen op het Damrak mishandeld. Dit gebeurde in de zomer van vorig jaar. De verdachte was niet de enige die het stel mishandelde. Bij het incident waren namelijk nog drie andere mannen betrokken. 

Lees ook: Verdachte zware homomishandeling voor de rechter: 'Haha, zijn hele hoofd eraf gebost'

De andere drie verdachten zijn eerder dit jaar al veroordeeld tot celstraffen, zij zijn namelijk al snel na het incident aangehouden. De 27-jarige verdachte van vandaag is pas in april dit jaar aangehouden na uitgebreid onderzoek van het OM.

Aanloop op het hoofd
Beide slachtoffers kregen 'een regen van vuistslagen en schoppen te verduren', aldus het OM. Zij vullen aan dat het stel 'echt geluk heeft gehad' en dat het geweld nog ergere gevolgen had kunnen hebben.

De 27-jarige verdachte heeft geprobeerd na een aanloop op het hoofd van een van de aangevallen mannen te landen en dat rekent het OM de man extra aan. Het slachtoffer trok net op tijd zijn hoofd weg. 'Een vreselijke en onbezonnen actie', aldus het OM.