Start van hoofdcontent

Stad

nl

Motorrijder stelt gemeente aansprakelijk na val op natgespoten brug

2 augustus 2018, 17.51 uur · Aangepast 2 augustus 2018, 18.11 uur

Motorrijder Rodney de Vries die maandag in het bijzijn van de camera van AT5 onderuit ging op de natgespoten brug tussen de Hoofddorpweg en de Zeilstraat, gaat de gemeente aansprakelijk stellen. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn voet op twee plaatsen heeft gebroken.

Niet alleen de motor van De Vries raakte beschadigd, maar ook zijn linkervoet moet vier weken in het gips. 'Ik heb mijn teen en middenvoetsbeentje gebroken', vertelt hij aan AT5. 'Ik reed met vijf kilometer per uur maar begon weg te slippen', zo legde uit kort na zijn val uit.

Lees ook: Valpartijen door nathouden brug: 'Meermaal daags gaat het mis'

Taco van Witsen van de naastgelegen apotheek vertelde toen al dat het meermaals per dag misgaat op de brug. 'Van slippartijen tot lichtgewonden. We hadden zelfs een vrouw die haar voet brak', zei hij toen.

Borden
Volgens de motorrijder had de gemeente borden kunnen plaatsen. Ook vindt hij dat er naast de twee mensen die de bruggen natspuiten, een EHBO'er aanwezig zou moeten zijn.

Een woordvoerder van wethouder Dijksma (Verkeer en Vervoer) laat weten dat de gemeente niet bijhoudt hoeveel ongelukken er gebeuren bij het natspuiten van de bruggen. Wel zegt een medewerker van de gemeente, die het sproeien coördineert, tegen AT5 dat de problemen zich alleen bij de Zeilbrug voordoen, vanwege de specifieke verkeerssituatie daar.