Start van hoofdcontent

112

nl

Wethouder: Voldoende waarschuwingsborden bij gladde Zeilbrug

3 augustus 2018, 13.28 uur · Aangepast 3 augustus 2018, 14.09 uur

De gemeente zegt dat er voldoende gewaarschuwd wordt over het feit dat de Zeilbrug en omgeving glad kan zijn vanwege het natspuiten. Een woordvoerder reageert daarmee op het bericht dat een motorrijder die onderuit was gegaan de gemeente aansprakelijk gaat stellen.

Motorrijder Rodney de Vries bleek door de valpartij zijn voet op twee plekken te hebben gebroken. Niet alleen de motor van De Vries raakte beschadigd, maar ook zijn linkervoet moet vier weken in het gips. 'Ik heb mijn teen en middenvoetsbeentje gebroken', verteltde hij gisteren aan AT5. 'Ik reed met vijf kilometer per uur maar begon weg te slippen', zo legde hij kort na zijn val al uit.

Lees ook: Valpartijen door nathouden brug: 'Meermaal daags gaat het mis'

De woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma (Verkeer) zegt het heel vervelend te vinden voor de motorrijder, maar wijst er ook op dat er volgens haar voldoende borden staan om voor gladheid te waarschuwen. Aan beide kanten van de brug zouden één bord staan. 

Brug zet uit
Naast de motorrijder ging er alleen al op het moment dat AT5 aan het filmen was ook een fietser onderuit. De apotheker, met zicht op de brug, vertelde dat het meerdere keren per dag misgaat. De brug moet worden natgespoten vanwege het warme weer. Als er niet gespoten wordt, kan de brug gaan uitzetten en klem komen te zitten.

Lees ook: Motorrijder stelt gemeente aansprakelijk na val op natgespoten brug

De Vries laat in een reactie weten achter zijn aansprakelijkheidstelling te blijven staan en zegt dat de twee waarschuwingsborden onvoldoende zijn.