Ajax

Donny van de Beek keert terug in basis bij start competitie

10 augustus 2018, 16.23 uur · Aangepast 10 augustus 2018, 16.45 uur

Na twee Europese duels gepasseerd te zijn, start Donny van de Beek morgenavond in de basis in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Ajax speelt morgenavond in de eigen Johan Cruijff Arena tegen Heracles Almelo. Hoewel het ongebruikelijk is dat er een dag voor de wedstrijd al iets bekend wordt gemaakt over de opstelling, deed Ajax-trainer Erik ten Hag dat vandaag toch.

Donny van de Beek, vorig jaar nog vaste waarde, kon niet rekenen op een basisplaats in de laatste wedstrijden tegen Sturm Graz en Standard Luik en daar baalde hij flink van. Volgens Ten Hag is dat alleen maar goed: 'Onze spelers, zeker de internationals, spelen komend jaar hopelijk meer dan 45 duels. Dan kan je niet alles voetballen. We moeten aan het einde van het seizoen ook nog een fitte groep hebben. Maar ik heb er vertrouwen in dat Van de Beek dit jaar minimaal net zo vaak gaat scoren als vorig jaar.'

Ten Hag kan zaterdag nog niet beschikken over Kasper Dolberg en Vaclav Cerny. Ook Daley Sinkgraven ontbreekt nog. De wedstrijd begint om 18.30 uur.