Beelden: Schutter Beethovenstraat loopt met getrokken wapen langs kinderwagen

Eerder vandaag werden enkele foto's vrijgegeven, maar er is nu ook bewegend beeld van de man die ervan verdacht wordt geschoten te hebben in een Italiaans restaurant in de Beethovenstraat.

Een 62-jarige Kroaat werd op 30 juni van dichtbij in zijn hoofd geschoten. Een dag later overleed hij.

Lees ook: 'Er was allemaal paniek en chaos in het restaurant'

Mensen op terras schrikken
Op de video, die getoond wordt in het AT5-programma Bureau 020, is te zien hoe de vermoedelijk schutter eerst poolshoogte komt nemen in een opvallende vermomming. Hij draagt een zonnehoedje, een opvallende blouse en een kaki-kleurige kniebroek. Ook draagt hij een schoudertas waarin vermoedelijk het wapen zit.

Op het moment dat de schutter het restaurant binnengaat, loopt hij langs het terras waar dan allemaal mensen zitten. Eenmaal binnen schiet hij en loopt hij met het getrokken wapen vlak langs een vrouw die met een kinderwagen, met daarin een baby, op het terras zit. Op de bewakingsbeelden van het terras is te zien hoe zowel de vrouw als de baby schrikken van wat er binnen in het restaurant gebeurt.

Wapen en vermomming
De schutter loopt zonder nog om te kijken weg. Later dumpt hij zijn vermomming en draagt hij alleen nog een witte korte broek en een wit shirt. Het wapen en de vermomming worden later door de politie in de Memlingstraat gevonden.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Beethovenstraat gelinkt aan onderschepte partij cocaïne

Met het verspreiden van de beelden hoopt de politie meer informatie te krijgen over de verdachte. Vermoedelijk verbleef hij in het centrum en heeft hij na de liquidatie het land verlaten via Schiphol.