Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt opgeschrikt na beschieting aan Johan Huizingalaan: 'Ik vind het heel eng worden'

14 augustus 2018, 16.10 uur · Aangepast 14 augustus 2018, 17.25 uur

Schoonmaakbedrijf HBS aan de Johan Huizingalaan is afgelopen nacht flink onder vuur genomen en aan de achterkant van de zaak lag een explosief. Vannacht om stipt 3.00 uur schrokken de bewoners wakker van de vele harde knallen.

'Alsof er planken vielen van een stelling of zo. Of van een stellage', beschrijft een van de bewoners het geluid. Bizar genoeg werd afgelopen weekend ook al een interieurwinkel in dezelfde straat beschoten. Nog geen vijftig meter van elkaar vandaan. De bewoners waren nog niet van die schrik bekomen, en dan nu dit alweer.

'Weer dezelfde tijd ook. Een uurtje eerder volgens mij. Maar ik vind het wel heel eng worden', zegt een vrouw. Bij een ouder stel zit de schrik er ook goed in. 'We hebben dit nog nooit meegemaakt. En we wonen hier al 43 jaar', zegt de vrouw van het stel.

Lees ook: Tweede explosief gevonden; pand Johan Huizingalaan ook beschoten

Motief onduidelijk
Het is nog een raadsel waarom het bedrijf het doelwit is. Een paar jaar geleden werd de onderneming ook al eens getroffen. Een auto reed toen bij de voorgevel naar binnen. Na dat incident werden er al paaltjes voor het pand geplaatst.

Later bleek het om een familievete te gaan. Of het bedrijf nog van dezelfde eigenaren is, is onduidelijk. De ondernemer was vandaag niet te bereiken. Een ander opvallend detail: de rolluiken van de zaak waren net deze week vervangen. Toeval of niet, de politie onderzoekt de zaak. De daders zijn vooralsnog spoorloos.

Explosief
Vanochtend vroeg werd er op een andere plek nog een explosief gevonden. Dat explosief bleek aan de Jan Evertsenstraat aan een deur van een leegstaand winkelpand te zijn bevestigd. Een interieurwinkel die vlak naast het schoonmaakbedrijf aan de Johan Huizingalaan zit, werd afgelopen weekend al beschoten.

AT5