Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Burgemeester stelt per direct cameratoezicht in na schietpartijen en explosie

15 augustus 2018, 11.43 uur · Aangepast 15 augustus 2018, 14.24 uur

Twee schietpartijen, een niet ontploft explosief en een die wel afging en dat allemaal binnen vier dagen tijd. Bewoners van de Johan Huizingalaan zijn bang en daarom brengt burgemeester Halsema vandaag een bezoek aan de straat.

Afgelopen nacht ging er een explosief af voor de deur van een restaurant. Gisternacht was het zo'n vijftig of zestig meter verderop ook al raak, een schoonmaakbedrijf werd beschoten en achter het gebouw vond de politie een explosief. Het bedrijfspand is werd gisteren meteen gesloten door de burgemeester. In de nacht van zaterdag op zondag werd een interieurwinkel in de straat ook al beschoten.

Bijeenkomst voor bewoners
Buurtbewoners geven aan bang te zijn na de reeks van geweldsincidenten. Studenten die in de straat wonen gaven zelfs aan te willen verhuizen. Burgemeester Halsema wil bewoners een hart onder de riem steken.

Naast een luisterend oor van de burgemeester krijgen buurtbewoners ook de mogelijkheid om vanavond naar een bewonersbijeenkomst te gaan. Daar kunnen omwonenden hun zorgen uitspreken. Ook wordt er vanmiddag nog een camera in de straat opgehangen. Morgen wordt de rest van de camera's geïnstalleerd. Buurtbewoners die vragen hebben kunnen ook terecht bij een mobiele politiepost die in de straat is neergezet.

Lees ook: Derde incident Johan Huizingalaan in vier dagen: 'Lijkt wel Wilde Westen hier'

De politie heeft nog niemand aan kunnen houden. Er wordt nog onderzocht of er een verband bestaat tussen de geweldsincidenten.