Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Concertgebouw brengt ode aan Aretha Franklin met ingelast concert

16 augustus 2018, 19.29 uur · Aangepast 17 augustus 2018, 09.20 uur · Foto: Concertgebouw

Het Concertgebouw heeft morgenavond een ingelast concert in de grote zaal als ode aan de vandaag overleden Aretha Franklin. 'We willen haar hiermee eren', zegt een woordvoerder.

Onder meer zangeressen Michelle David en Shirma Rouse zullen morgen optreden in een intieme setting, zonder grote band. Daarnaast zullen de beelden worden getoond van het concert dat Aretha Franklin in 1968 in het Concertgebouw gaf. 

Arita Franklin treedt in 1968 op in Amsterdam. Lees verder onder de video:

Ingelast
Enkele uren nadat bekend werd dat de wereldberoemde soulzangeres is overleden, is het ingelaste concert al geregeld. 'We hadden heel toevallig niks gepland morgenavond. De zaal was dus beschikbaar', zegt een woordvoerder.

Bovendien was er in augustus ook al een tribute aan Aretha Franklin met Michelle David in het Concertgebouw, omdat het 50 jaar geleden was dat Aretha daar optrad. 'Gelukkig kon Michelle David morgen ook. Zo konden we dit snel neerzetten.'

Legendarisch concert
Het concert dat de zangeres in 1968 gaf, wordt als legendarisch gezien. Het was de enige keer dat ze in Nederland op het podium stond. 'Het publiek was uitzinnig door al die power in haar stem', zegt de woordvoerder. 'Die beelden laten we morgen weer zien.'

Het concert begint om 21.00 uur. Kaarten kosten vijftien euro.