Cultuur

NL
V

Pianobroers treffen laatste voorbereidingen voor Prinsengrachtconcert: 'Nooit voor zoveel publiek gespeeld'

17 augustus 2018, 20.56 uur · Aangepast 17 augustus 2018, 23.12 uur

Broers Arthur en Lucas Jussen (21 en 25) wonen nog maar net in Amsterdam, toch zijn ze al meteen de hoofdact op een van de mooiste evenementen van de stad: het Prinsengrachtconcert. Op de piano willen ze zaterdag gaan schitteren voor duizenden mensen.

'We kunnen niet wachten', schrijven de heren op Instagram. Ook tegen AT5 praten ze opgetogen over het concert van dit weekend. 'Tienduizend man publiek, dat hebben we nog nooit gehaald', zegt Arthur. 

'Hobby is werk geworden'
Ondanks hun jonge leeftijd zijn de mannen bekenden in de muziekwereld. Al vanaf jonge leeftijd spelen ze op hoog niveau piano. 'Het is onze hobby, nog steeds onze hobby. Maar ondertussen ook werk geworden', leggen de broers uit. 

Lees ook: Honderden bezoekers trotseren regen voor Prinsengrachtconcert

Het Prinsengrachtconcert begint zaterdag om 20:00 uur. De weergoden zijn het evenement, in tegenstelling tot vorig jaar, goed gestemd. Het belooft een droge avond te worden en ongeveer 20 graden. 'Het is zo'n groot evenement. Ook voor mensen die niet van klassieke muziek houden. Het heeft de charme van Amsterdam en de muziek', aldus een van de broers. 

Het duo zegt vereerd te zijn om dit jaar als hoofdact op te mogen treden. 'We verheugen ons erop.'