Start van hoofdcontent

Stad

nl

Treinverkeer rond Amsterdam plat door grote storing: 'Stel je reis uit'

21 augustus 2018, 19.02 uur · Aangepast 21 augustus 2018, 20.42 uur

Door een grote sein- en wisselstoring rijden er momenteel geen treinen in en rond de stad. Omdat de storing en de naweeën ervan de rest van de dag invloed zullen hebben, adviseert de NS reizigers hun reis uit te stellen.

Dat meldt de NS op haar website. Het gaat om een storing in het besturingssysteem van ProRail waarmee seinen en wissels worden bediend.  

Behalve van en naar Amsterdamse stations rijden er ook geen treinen van en naar Schiphol Airport en Weesp. De NS weet nog niet hoe lang de storing gaat duren, maar schat in dat de vertraging kan oplopen tot twee uur.  

Perrons overvol, station Zuid afgesloten
Omdat er geen treinen rijden, raken de perrons overvol. Daarom is Station Zuid inmiddels afgesloten. Waar de treinen wel rijden, moeten reizigers er rekening mee houden dat de reisinformatie niet actueel is of nog moet worden bijgewerkt. 

De NS raadt reizigers in de regio Amsterdam aan hun reis uit te stellen of alternatief vervoer te zoeken. Dat advies blijft van kracht als de storing is opgelost, want de gevolgen zullen de rest van de dag duren, meldt de vervoerder. 

Lees ook: Spoor vrijgegeven na aanhouding winkeldief in Schipholtunnel 

Naar de oorzaak van de storing wordt nog gezocht, laat ProRail aan AT5 weten. Het euvel heeft in ieder geval niet te maken met het oponthoud van eerder op de avond, toen het treinverkeer rond Schiphol werd stilgelegd omdat er een winkeldief de Schipholtunnel was ingerend.