112

NL
V

Muurschildering Anne Frank na twee dagen al ondergeklad

25 augustus 2018, 14.43 uur · Aangepast 26 augustus 2018, 09.18 uur · Foto: AT5

De kleurrijke muurschildering van Anne Frank die pas twee dagen geleden op een braakliggend terrein van de HvA aan de Wibautstraat verscheen, is recent ondergeklad. Het kunstwerk is bespoten met een ander graffitiwerk.

Op foto's is duidelijk te zien dat er dikke graffitiletters over de beeltenis van Anne Frank zijn geplaatst. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor het vandalisme. Vermoedelijk is het in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd.

Popart
Het schilderij was van de Duitser Philipp Scharbert, in de stijl van popartschilder Roy Lichtenstein. Scharbert was al langere tijd op zoek naar een plek voor zijn kunst toen hij dit gemaal op de hoek van de Wibautstraat en de Mauritskade zag. Saai en grijs, perfect voor een mooi schilderij. 

Lees ook: Een gigantische Anne lacht passanten tijdelijk toe vanaf braakliggend terrein

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het kunstwerk tot het einde van dit jaar te zien zou zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat een kunstwerk rondom het beroemde Joodse meisje vernield wordt. In 2017 werd een muurschildering in Noord ook ondergeklad. Over het gigantische kunstwerk werd met witte verf een tekst geschreven: 'We can party. But... we have to be very quiet'.