Start van hoofdcontent

112

nl

Vijfde explosief in maand tijd: 'handgranaat' gaat af in Diemen

31 augustus 2018, 06.27 uur · Aangepast 31 augustus 2018, 11.27 uur

Bewoners van flat Beukenhorst in Diemen zijn zich vannacht rot geschrokken. Rond 03.30 uur ontplofte op één hoog een explosief voor de deur van een appartement.

De ramen van de woning waar het explosief afging en van de huizen er omheen zijn gesprongen. Wonderbaarlijk genoeg raakte er niemand gewond.

Lees ook: Dodelijk tot 50 meter en spotgoedkoop: 'Granaat al te krijgen voor vijf euro'

Volgens ooggetuigen zou het gaan om een handgranaat. Er zijn in de buurt van de explosie namelijk scherven gevonden van wat lijkt op een handgranaat. De politie is nog volop bezig met het onderzoek. 

Lees ook: Gasexplosie flat Beukenhorst: Niemand herkende gevaarlijk situatie 

Het explosief is al het vijfde dat deze maand in de stad gevonden wordt of af is gegaan. Eerder werd er een handgranaat gevonden in de Jan Evertsenstraat en lag er op dezelfde dag een explosief bij een pand op de Johan Huizingalaan. Ook horecagelegenheden Marovaan en Vleminckx waren later het doelwit. 

Het is niet de eerste keer dat er een explosie plaatsvindt bij flat Beukenhorst. Drie jaar geleden werd het gebouw getroffen door een gasexplosie.

Rond 02.15 uur vannacht heeft een explosie plaatsgevonden op de Beukenhorst in Diemen. Hierbij is niemand gewond geraakt. De politie doet onderzoek.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 31 augustus 2018