Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse criminelen opgepakt voor dubbele liquidatie in Spanje

5 september 2018, 20.04 uur · Aangepast 6 september 2018, 18.50 uur · Foto: Youtube/Guardia Civil

De Amsterdamse crimineel Hicham M. (23) en een andere Amsterdammer zijn opgepakt voor een dubbele liquidatie in Spanje. De twee zouden in augustus 2016 een Colombiaans stel om het leven hebben gebracht. Een derde verdachte, Mitchell Jansen, werd in 2016 zelf geliquideerd in Colombia.

Hicham M. uit Noord is in zijn cel aangehouden, schrijft Het Parool. Hij zat al vast voor betrokkenheid bij twee andere liquidaties. Hij zou betrokken zijn bij de moord op Eaneas Lomp in november 2015 in Krommenie en de liquidatie op de Amsterdamse crimineel Chahid Yakhlaf op Oudjaarsdag 2015 in Kerkdriel. Hij zou poging hebben gedaan crimineel Nourdine A. te liquideren in Nieuw-West.

Lees ook: 'Amsterdamse crimineel Mitchell Jansen geliquideerd in Colombia'

PGP-berichten
De Spaanse politie zou in bezit zijn geweest van onderschepte PGP-berichten tussen de verdachten waarvan ze dachten dat ze versleuteld waren. Maar sinds de berichten zjin gekraakt door de inbeslagname van een Canadese server, zijn er meerder liquidatieverdachten opgepakt en moorden opgelost.

Augustus 2016
Het Colombiaanse stel werd in de ochtend van 19 augustus 2016 onder vuur genomen voor een villa. Het mannelijke slachtoffer vond daarbij direct de dood. Zijn vriendin overleed later in het ziekenhuis. 

Lees ook: Hells Angels begeleiden rouwstoet voor geliquideerde Mitchell Jansen

Wapens en munitie
Er zijn langs de Costa del Sol zeker vjif huiszoekingen gedaan waarbij vuurwapens en munitie werd gevonden. Er is ook 1,5 kilo speed, een kilo hasj, dure auto's, computers en een wietplantage aangetroffen.