Start van hoofdcontent

Stad

nl

PvdD wil bont voorgoed verbieden op Amsterdam Fashion Week

11 september 2018, 15.27 uur · Aangepast 11 september 2018, 16.49 uur

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat alle toekomstige edities van de Amsterdam Fashion Week bontvrij zijn. Raadslid Anke Bakker heeft namens de fractie een voorstel ingediend.

Tot grote verontwaardiging van de PvdD liepen afgelopen weekend bij de vertoning van een zekere wintercollectie modellen gehuld in vossen-, coyote-, wasberen- en konijnenbont over de catwalk. Bakker noemt het niet te rijmen dat een gemeente die streeft naar een bontvrije stad, dergelijke shows toelaat. 

'Er zitten zeer wrede praktijken achter de productie van bont waabrij pelsdieren vreselijk misbruikt worden.', schrijft zij op de website van de partij, 'Zo'n collectie moeten we als gemeente geen podium geven.'De partij stelt voor om in de toekomst het gebruik van bont als weigeringsgrond op te nemen. 

Amsterdam Fashion Week staat open voor een gesprek hierover, laat een voorlichter weten. 'De AFW stimuleert het tonen van bont niet. Dit laten wij ook altijd weten aan de designers, maar de creatieve invulling blijft nu nog aan de makers.' De AFW was ook al in gesprek met de Bont voor Dieren over het verbannen van bont op de catwalk. 

N.B.: De show op de hierboven getoonde afbeelding heeft niets te maken met show waar de PvdD bezwaar tegen heeft gemaakt.