Start van hoofdcontent

Stad

nl

City krijgt waarschuwing: 'Slechts één pagina onderscheidend'

11 september 2018, 18.36 uur

Het krantje City voldoet volgens de gemeente niet aan de eisen voor een huis-aan-huisblad.

Huis-aan-huisbladen moeten eigenlijk voor minimaal tien procent uit nieuws over het eigen stadsdeel gaan. De rest van het blad mag bestaan uit reclame. 

Lees ook: Oud-hoofdredacteur Telegraaf Sjuul Paradijs omzeilt streng folderbeleid

Verantwoordelijk wethouder Marieke van Doorninck laat aan de gemeenteraad weten dat maar één pagina van City 'onderscheidend en specifiek lokaal nieuws' bevat. 'Daardoor is City - ook volgens de nu geldende regels- niet aan te merken als een huis-aan-huisblad. '

Van Doorninck start daarom een 'handhavingstraject', dat begint met een waarschuwingsbrief naar City. Mochten er geen aanpassingen worden gedaan, dan volgen er meer maatregelen. 

Lees ook: Gemeente gaat strijd aan met 'huis-aan-huisblad' City

Ook overweegt de wethouder de regels voor huis-aan-huisbladen te veranderen. Ze denkt hierbij aan maximaal 75 procent reclame in plaats van maximaal 90 procent en een maximum aantal pagina's reclame per adverteerder. 

City is opgezet door oud-Telegraafhoofdredacteur Sjuul Paradijs. Wethouder van Doornick uitte eerder kritiek op het blad, omdat ze het zonde van het papier vond. Paradijs noemde dat toen een 'volstrekt ongewenste inmenging van de overheid in de journalistieke vrijheden'.