Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Koos Alberts weer wakker na spoedoperatie

12 september 2018, 13.55 uur · Aangepast 12 september 2018, 14.06 uur

Koos Alberts is weer wakker na zijn spoedoperatie. De 71- jarige zanger werd na de operatie kunstmatig in slaap gehouden, maar is nu weer ontwaakt. Ook kan hij weer zelfstandig ademen.

Alberts lag al een tijd in het ziekenhuis in Enschede, waar hij behandeld wordt voor de uitzaaiingen van blaaskanker. Na een spoedoperatie vorige week belandde hij op de intensive care van het ziekenhuis, waarna hij in slaap werd gehouden.

Lees ook: Volkszanger Koos Alberts op intensive care na spoedoperatie

Ondanks dat Alberts nu wakker is en niet meer aan de beademing ligt, is zijn gezondheid nog steeds instabiel. Daarom zal de zanger voorlopig op de intensive care blijven liggen. Wel gaat hij met kleine stapjes vooruit, zo meldt zijn vrouw Joke op Alberts site.

De familie en Alberts zelf zijn erg blij met alle meelevende berichten, en hopen op een goed herstel: 'We hebben hem verteld dat heel Nederland meeleeft en dat deed hem zichtbaar goed. We hopen dat zijn lichaam sterk genoeg is voor het lange herstel wat hem nog te wachten staat. Aan zijn vechtersmentaliteit zal het ook nu weer, zeker niet liggen. We willen iedereen bedanken voor de overweldigende reacties en blijken van medeleven die we op allerlei manieren binnen krijgen.'