Start van hoofdcontent

112

NL
V

Ook kajak van Kamphuis gevonden in Noorwegen

13 september 2018, 16.50 uur · Aangepast 15 september 2018, 12.48 uur · Foto: Dennis van Zuijlekom - flickr.com/photos/dvanzuijlekom

De kajak van de sinds twee weken vermiste Arjen Kamphuis is gevonden in Noorwegen. De vondst werd gedaan in dezelfde omgeving als waar vermoedelijk zijn id-papieren gevonden werden.

Dat melden verschillende media vanmiddag. Eerder vandaag werden vermoedelijk papieren gevonden van de ervaren hiker. Dat meldde het Noorse TV2. De spullen dreven in zee tussen Fauske en Rognan. Volgens lokale vissers zijn er sterkte stromingen vanuit Rognan. Als Kamphuis in zee is gevallen, zou het kunnen dat hij door de stroming is meegenomen, aldus de Noorse tv-zender.

Lees ook: 'Telefoon vermiste Amsterdammer sprong plots aan'

Kamphuis is niet meer gezien nadat hij op 20 augustus uitcheckte bij zijn hotel.  Twee dagen later zou hij weer terug zijn van vakantie. Volgens een vriendin is het goed mogelijk dat hij die dag in de buurt is gaan hiken. Hij had dit vaker in die omgeving gedaan.

Lees ook: Speciale eenheid Noorse politie zoekt naar vermiste Amsterdammer

De politie, die ondersteund wordt door Nederlandse agenten, zegt nu aanwijzingen te hebben dat hij op de dag van de vermissing met de trein van Bodø naar Rognan is gereisd. Dat is een reis van ruim tachtig kilometer.