Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ellie Lust stopt; politiewerk niet te combineren met tv

19 september 2018, 12.28 uur · Aangepast 19 september 2018, 13.36 uur

Politiefunctionaris en televisie-persoonlijkheid Ellie Lust gaat weg bij de politie. De Amsterdamse gaat zich volledig focussen op televisiewerk.

Haar vertrek wordt bevestigd door een woordvoerder van de politie. Dat werk valt niet te combineren met politiewerkzaamheden. Ellie Lust heeft zich tijdens haar carrière bij de politie veel ingezet voor de rechten van de lhbti-gemeenschap en startte het project Roze in Blauw. Lust ontving veel prijzen voor haar werk en is een belangrijk persoon in de acceptatie rondom de lhbti-gemeenschap.

Lees ook: Ellie Lust verslaat Canal Parade voor NPO

Lust begon haar politiecarrière in 1987 als wijkagent in de Baarsjes en de Frederik Hendrikbuurt. In 2007 begon ze als politiewoordvoerster. Vanaf toen was ze ook vaker op televisie te zien. Toen startte ze ook haar project Roze in Blauw. Het samenwerkingsverband is nog steeds een actief aansrpeekpunt binnen de landelijke politie. 

Lees ook: Ellie Lust voor half jaar naar Rotterdam vanwege tv-optreden

De afgelopen jaren was Lust steeds vaker te zien op televisie. Dat was niet vreemd voor de politievrouw. Al veel eerder verscheen ze in programma's van AT5 en Opsporing Verzocht. Toen ze in 2016 meedeed aan Wie is de Mol? genoot ze plots van landelijke bekendheid en werd haar term 'etherdiscipline' een hit. Later kreeg ze haar eigen programma Ellie op Patrouille.