Whatsapp

112

Ellie Lust: van buurtregisseur naar televisiemaker in Kenia

19 september 2018, 13.29 uur · Aangepast 19 september 2018, 22.23 uur

Ellie Lust verscheen tijdens haar politiecarriere regelmatig voor de camera. De laatste jaren had ze ook andere rollen dan enkel politiewoordvoerder.

Lust begon zo'n dertig jaar geleden bij de politie. Als buurtregisseur verscheen ze soms voor de camera, zoals bij een voetbaltoernooi met jongeren in de wijk. 'Dit is een mooie gelegenheid om de jongeren te leren kennen', zei ze.

Lees ook: Ellie Lust stopt; politiewerk niet te combineren met tv

Kapperszaak
Een paar jaar later werd ze politiewoordvoerder en deed ze over allerlei zaken het woord. 'Als je je kapperszaak niet uit wil omdat je haar nog uitgespoeld moet worden, begrijpen we dat ook wel, maar je moet echt even je prioriteiten kiezen, anders hoef je helemaal niet meer naar de kapper', zei ze bijvoorbeeld nadat er niet werd geluisterd naar agenten in Noord. 

De afgelopen jaren was Lust minder vaak in politieuniform te zien, maar verscheen ze wel vaak op televisie. Zo deed ze mee aan het programma Wie is de Mol, gaf ze commentaar bij de Canal Parade en was ze de stem bij een expositie van het Amsterdam Museum.

Lust Ellie?
Ook bij AT5 was Lust regelmatig te zien als politiewoordvoerder, maar ook was ze hoofdrolspeler in de miniserie Lust Ellie? Lust proefde in een culinair onderdeel van het AT5-programma In Amsterdam kersenpriklimonade en babi pangang

Lees ook: Ellie Lust voor half jaar naar Rotterdam vanwege tv-optreden

Liep mee
Ook kreeg ze haar eigen televisieprogramma, Ellie op Patrouille. Ze liep mee met agenten in landen als Albanië, Colombia, Israël en Kenia.

Whatsapp