Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voorzitter politiebond ziedend over vertrek Ellie Lust

19 september 2018, 21.55 uur · Aangepast 20 september 2018, 09.24 uur

Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, is op zijn zachtst gezegd niet blij met het besluit van Ellie Lust om te stoppen met haar werk bij de politie.

'Ellie voelt zich niet integer behandeld door politieleiding. Dit kan echt niet. Ellie maakte op haar eigen wijze politievak zichtbaarder en hoort bij ons', zegt Jan Struijs op zijn Twitter-pagina. 

Lees ook: Ellie Lust: van buurtregisseur naar televisiemaker in Kenia

Lust weg bij politie
Vandaag werd bekend dat Ellie Lust weggaat bij de politie. De Amsterdamse gaat zich volledig focussen op televisiewerk. Lust heeft zich tijdens haar carrière bij de politie veel ingezet voor de rechten van de lhbti-gemeenschap en startte het project Roze in Blauw. Lust kreeg veel prijzen voor haar werk en is een belangrijk persoon in de acceptatie rondom de lhbti-gemeenschap.

Lees ook: Ellie Lust stopt; politiewerk niet te combineren met tv

Landelijke bekendheid
De afgelopen jaren was Lust steeds vaker te zien op televisie. Al veel eerder verscheen ze in programma's van AT5 en Opsporing Verzocht. In 2016 kreeg landelijke bekendheid toen ze meedeed aan Wie is de Mol?. Later kreeg ze haar eigen programma Ellie op Patrouille.

Elly Lust onze voorvechtster voor diversiteit, imago en vakmanschap van de politie gaat weg! Elly voelt zich niet integer behandeld door politieleiding! Dit kan echt niet!!!Elly maakte op haar eigen wijze politievak zichtbaarder en hoort bij ons! ⁦ https://t.co/0UWmd4kEkF

— jan struijs (@JanStruijs) September 19, 2018