Start van hoofdcontent

112

nl

Kroongetuige Nabil B. moet zelf zeven maanden de cel in

20 september 2018, 14.32 uur · Aangepast 20 september 2018, 14.56 uur · Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode

Nabil B. is in hoger beroep veroordeeld tot zeven maanden cel wegens wapenbezit. B. is de kroongetuige in een belangrijke zaak over een aantal liquidaties in de onderwereld.

Dat meldt De Telegraaf. De straf is gelijk aan de eis die door het Openbaar Ministerie was gesteld. Vorig jaar kreeg hij nog een straf van negen maanden opgelegd. Nu is die straf in het hoger beroep lager uitgevallen. 

Lees ook: Mocro Maffia siddert: kroongetuige heeft verklaard over liquidaties

Eerder dit jaar werd bekend dat het Openbaar Ministerie de 30-jarige Nabil B. zover heeft gekregen om te verklaren over een reeks liquidaties in Amsterdam en Utrecht. Hij wordt zelf ook verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie in Utrecht waarbij een man bij vergissing werd doodgeschoten. B. zou daar de vluchtauto hebben geregeld. 

Lees ook: Broer van kroongetuige Mocro Maffia doodgeschoten op NDSM-werf

Een paar dagen nadat bekend werd dat B. sprak met het OM werd zijn broer Reduan in Amsterdam Noord doodgeschoten. De dader had daar een sollicitatiegesprek met Reduan. Daarop twijfelde B. of hij wel door moest gaan als getuige. Eerder deze maand begon de strafzaak waarin B. als kroongetuige optreedt.