Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Ton herdenkt vriend Hazes met galmend eerbetoon op Albert Cuyp

22 september 2018, 20.40 uur

De Albert Cuypmarkt stond vanmorgen in het teken van een eerbetoon aan André Hazes. Het is dit weekend namelijk alweer veertien jaar geleden dat de volkszanger op 53-jarige leeftijd stierf. Zijn vriend Ton de Wit wilde hem vandaag op bijzondere wijze eren.

Hij versierde het beeld van Hazes en zette er een flinke speaker voor. 'Ik mis hem. Ik mis hem echt. En daarom heb ik besloten om dat vandaag hier in de Albert Cuyp te gaan doen, de herdenking van mijn gabbertje André', vertelt Ton aan AT5.

Lees ook: André Hazes ziet overleden vader in foto verschijnen

Hij kreeg vooral positieve reacties. 'Er zijn toch heel veel mensen die van hem houden.' Maar een handhaver van Markttoezicht was minder gecharmeerd van de muziek en vroeg of het wat zachter kon.

Goed teken
'Er waren wat mensen die het te hard vonden', vertelt Ton die het liefst de muziek zo hard zet dat de hele markt het kan horen. 'Maar ja, dan heb je altijd weer mensen die daar problemen mee hebben.'

Ton zag een boel voorbijgangers naar het beeld lopen om even te kijken naar Hazes en een fotootje te nemen. Missie geslaagd, vindt hij. 'Dat is toch een goed teken?'