0
Whatsapp

Stad

Indrukwekkend eerbetoon aan verongelukte motorrijder (37)

22 september 2018, 21.34 uur · Aangepast 22 september 2018, 23.24 uur

Met rode fakkels staan vrienden en familieleden bij de toerit van de A10. Precies op dezelfde plek waar vorige week motorrijder Paul Verduin overleed na een ongeluk. Hij kreeg zaterdagavond een indrukwekkend eerbetoon.

Filmbeelden: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Het ongeluk gebeurde vorige week zaterdagavond rond 21.30 uur aan de Verlengde Stellingweg in Noord toen hij met de motor werd geschept door een auto. Paul Verduin kwam in de berm terecht, zijn motor vloog een eindje verderop in brand. Verduin was pas 37 jaar.

Politiebegeleiding
Ongeveer tweehonderd mensen kwamen naar het eerbetoon, dat precies een week later op hetzelfde tijdstip als het ongeluk werd georganiseerd. Ze kregen begeleiding van de politie. In de berm stond een motor waar familie en vrienden zich omheen verzamelden.

Verschillende mensen brachten bloemen mee die ze bij de verschillende fotoportretten van Paul Verduin neerlegden. 'Het is schokkend, het gebeurde uit het niets', zegt een van zijn vrienden. 'Heel moeilijk.' Een ander: 'Je valt helemaal stil als je het hoort. Ik heb twee uur voor me uit zitten kijken. We werkten heel nauw samen.'

Knuffelbeer
Verduin werd door velen een 'knuffelbeer' genoemd, vertelt een bekende. 'Hij was een allemansvriendje. Motorrijden was zijn passie.' Dat er er zoveel mensen naar de eerbetoon kwamen, zegt veel over Verduin, volgens een andere bekende. 'Hij had een brede vriendenkring met veel verschillende groepen. Als ik dat zie, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht.'

De automobilist werd na het ongeluk aangehouden. De bestuurder had volgens de politie alcohol gebruikt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Whatsapp