Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gestolen zeldzame Porsche duikt ineens op in Zwanenburg

25 september 2018, 07.00 uur · Aangepast 25 september 2018, 10.26 uur

De zeldzame witte Porsche 911 die eerder werd gestolen uit een garage in West, is vanavond teruggevonden op een parkeerplaats in Zwanenburg.

Autodieven stalen in de nacht van zondag op maandag twee Porsches uit een garage in West. De ene werd al snel teruggevonden, maar van de andere - een zeldzame versie van de 911 uit de Verenigde Staten - was geen spoor. De eigenaar, die anoniem wilde blijven, baalde flink. Hij loofde 5000 euro uit voor de tip die naar de auto leidde. 

Lees meer: Zeldzame Porsche gestolen uit garage in West

Porsche in Zwanenburg
Meerdere bewoners van de Kerkhoflaan in Zwanenburg lazen de oproep en zagen tot hun verbazing een vreemde, witte Porsche op een parkeerplaats aan het einde van de straat staan. Ze alarmeerden zowel de politie als AT5.

De politie heeft de auto meegenomen. Aan de hand van het chassisnummer is gekeken of het om de vermiste Porsche gaat. Een woordvoerder van de politie liet dinsdagochtend weten dat het inderdaad om de bewuste auto gaat.

Delen?
De bewoner die de politie inschakelde, durft zich nog niet rijk te rekenen, zo zegt hij tegen AT5. 'Ik weet niet of ik de 5000 euro zal krijgen. Misschien zijn er meer mensen die de politie hebben gebeld. Misschien kunnen we delen, haha.'

De Porsche wordt nog onderzocht op sporen, de eigenaar krijgt hem daarna terug.