Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Teller op 50.000 euro na collecte in stadion voor Cruijff-standbeeld

8 oktober 2018, 22.38 uur

De werkgroep 'Deze man verdient een standbeeld' heeft zondagmiddag tijdens de wedstrijd Ajax tegen AZ, maar liefst 30.000 euro opgehaald. In totaal is er 75.000 euro nodig voor het bronzen standbeeld van Johan Cruijff.

De werkgroep, grote fans van Johan Cruijff, vinden dat de voetbalgrootheid een standbeeld verdient. En dan wel op een prominente plek bij de Arena.

Lees ook: Spandoek in Arena om geld standbeeld Johan Cruiff bij elkaar te krijgen

30.000 euro
Ongeveer drie maanden geleden begon de groep met het inzamelen van geld tijdens wedstrijden. De eerste dag haalden zij zo'n 5.000 euro op. Eind september stond de teller op 17.500 en zondagmiddag haalde de werkgroep tijdens de wedstrijd tegen AZ nog eens 30.000 euro op. Daar is de werkgroep erg blij mee.

'Hieruit blijkt dat het een goede keuze is geweest om iedereen de mogelijkheid te geven zijn of haar steentje bij te dragen. Op deze manier wordt de realisatie van het beeld ook echt een eerbetoon aan Cruijff vanuit de Ajaxsupporters.'

Maar dat is nog niet genoeg. De groep heeft in totaal 75.000 euro nodig om de standbeeld te kunnen realiseren. Daarom sluiten ze een tweede collecteronde niet uit.

Lees ook: Cruiff-fans gaan collecteren in Arena voor standbeeld van hun held

Eerbetoon
'In navolging van de naamswijziging van het stadion willen wij nu een mooi eerbetoon geven in de vorm van een standbeeld', zei Herjan Pullen van de werkgroep eerder tegen AT5.

Het is niet het eerste standbeeld van Cruijff. Bij de KNVB in Zeist staat er ook al één en ook bij het Olympisch Stadion. De werkgroep hoopt binnen twee jaar het standbeeld van de legendarische nummer 14 naast het stadion te zien staan.