Start van hoofdcontent

Stad

nl

Negentien dagen cel geëist tegen moeder die zoontje (3) alleen achterliet op CS

15 oktober 2018, 08.38 uur · Aangepast 15 oktober 2018, 10.53 uur

Het Openbaar Ministerie heeft negentien dagen cel geëist tegen de moeder die vorig jaar haar driejarige zoontje achterliet op Centraal Station. Ze wordt vervolgd voor het te vondeling leggen van een kind onder de zeven jaar.

Ook eist de officier van justitie een voorwaardelijke straf van zestig dagen met een proeftijd van twee jaar en dat de vrouw verplicht wordt om mee te werken aan de behandeling van haar psychische probleem. De negentien dagen cel heeft ze tijdens haar voorarrest al gezeten.

De kleuter die helemaal alleen rondliep in de stationshal, werd vorig jaar opgemerkt door een oplettende voorbijganger. De ouders waren nergens te bekennen. Ook een Burgernetmelding leverde niks op.

Lees ook: Vrouw aangehouden in verband met achtergelaten kind CS

De politie probeerde drie dagen lang erachter te komen waar de jongen vandaan komt. Maar de jongen zelf hield zijn lippen stijf op elkaar. Wel was op camerabeelden te zien hoe een vrouw met rolkoffers eerder lange tijd met het kind te zien was.

Lees ook: Jongetje liep alleen op Centraal Station rond: 'We weten nog steeds niet hoe hij heet'

Het jongetje verblijft momenteel bij een pleeggezin en ziet zijn moeder eens per week, meldt De Telegraaf. De 40-jarige vrouw verblijft bij het Leger des Heils. Ze had op het moment dat ze haar kind achterliet geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze vertelde de rechter eerder dat ze zich niet lekker voelde.

De rechter doet over veertien dagen uitspraak.