Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man raakt op A5 onwel achter het stuur, automobilisten verrichten heldendaad

15 oktober 2018, 14.15 uur · Aangepast 15 oktober 2018, 14.42 uur · Foto: POL_Hoofdwegen/Twitter

Een automobilist raakte vanochtend op de A5 bij Westpoort onwel terwijl hij achter het stuur zat. Andere weggebruikers zagen het gebeuren en hebben hem klemgereden tegen de vangrail. Daarna hebben ze eerste hulp verleend.

De politie spreekt over een 'heldendaad'. 'We zijn heel blij dat mensen zo alert en hulpvaardig zijn', zegt een politiewoordvoerder. 'Ze hebben erger doen voorkomen.' 

Busje geraakt
Het incident gebeurde rond half tien vanochtend op de snelweg richting Schiphol. De auto van de onwel geworden bestuurder slingerde over de weg en raakte een busje en de linker vangrail. Mede-weggebruikers grepen direct in en reden hem klem op de rechter vangrail. De politie kon niet zeggen hoeveel automobilisten bij de reddingsactie waren betrokken. 

Omdat de man in een nieuwe auto reed, konden ze het portier niet meteen openen. Met een sleepkabel sloegen ze de achterruit in om zo de deur te openen. Daarna hebben ze eerste hulp verleend tot de hulpdiensten arriveerden. De man is naar het ziekenhuis vervoerd, maar was nog aanspreekbaar. 

Geweldig optreden
De politie heeft de redders bedankt voor hun 'geweldige optreden'. 'Voor hetzelfde geld had hij een zwaarder voertuig geraakt en was het erger afgelopen. Nu is er alleen blikschade.' De politie zal op een later moment nog contact hebben met de redders om het verzekeringswerk te regelen. 

Ook Rijkswaterstaat is vol lof over het optreden van de redders. 'Heel mooi om te zien!', twittert de verkeersdienst. 

Vanochtend ter plaatse geweest bij een incident dat heel naar had kunnen aflopen als meerdere bestuurders niet een heldendaad hadden verricht.

Een bestuurder raakte rijdend in zijn auto onwel, waarna anderen hem tot stilstand hebben gekregen met gebruik van hun voertuigen.[1/2] pic.twitter.com/yFFTyjak0X

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) 15 oktober 2018