Start van hoofdcontent

Stad

nl

Scheidsrechter van 84 (!) fluit laatste wedstrijd bij WV-HEDW

16 oktober 2018, 11.53 uur · Aangepast 16 oktober 2018, 12.41 uur

Hij floot er vijftien jaar lang alles wat los en vast zat, maar afgelopen weekend was dan toch echt zijn laatste wedstrijd. De bijna 85-jarige Antoon van Meurs heeft zondagmiddag afscheid genomen als clubscheidsrechter van WV-HEDW in de Watergraafsmeer.

Zijn laatste partij was het 16e van WV-HEDW tegen Kwadijk 3, en dat was ook een bijzondere want Van Meurs bleef turven in zijn boekje: uitslag 4-11.

Erehaag
Na het laatste fluitsignaal verliet de hoogbejaarde scheidsrechter het veld door een erehaag van spelers van beide ploegen. Daarna werd hij bedankt door de voorzitter en kreeg de hoogbejaarde scheids een medaille, bloemen en cadeaus.

Stoppen nooit een optie
Van Meurs, in 1934 geboren, begon ergens begin deze eeuw met fluiten bij de amateurclub. Sindsdien was hij wekelijks op het veld te vinden, op zaterdag, zondag, soms doordeweek en bij clubtoernooien. De laatste drie jaar was hij vooral op zondag actief. Stoppen was voor de Weespenaar nooit een optie, ook in een jaar waarin hij driemaal werd getroffen door een TIA en de brandweer hem uit zijn woning moest takelen met een gebroken heup, schrijft bestuurslid Marcel van Riessen op de website. 'In een goed en respectvol overleg met het bestuur kon Antoon zich uiteindelijk verzoenen met de conclusie dat de tijd om te stoppen nu toch echt was gekomen'.

69 jaar scheidsrechter
Van Meurs is 69 jaar arbiter geweest. Toen hij bij WV-HEDW kwam fluiten was hij al 70 jaar en had hij zijn pensionering en afscheid al eens ergens anders gevierd. In een kort dankwoord omschreef hij WV-HEDW als 'echt de mooiste club die ik ken'.