Start van hoofdcontent

112

nl

Beelden: Schutter stuntelt met wapen bij beschieting tapasbar Johan Huizingalaan

19 oktober 2018, 13.00 uur

Op 7 september rond drie uur 's nachts wordt het restaurant Porta Marina aan de Johan Huizingalaan in Slotervaart beschoten. Op de beelden is te zien hoe de verdachte te werk gaat met een wapen met geluidsdemper.

De persoon vuurt in eerste instantie het wapen linkshandig af. Het pistool lijkt te weigeren, waarop de verdachte aan het wapen begint te rommelen en het beeld uit loopt.

Vierde beschieting in maand tijd
Lang zullen de problemen niet geduurd hebben, want kort daarna komt de schutter terug in beeld, rennend richting de Pieter Calandlaan. Dit keer wordt het vuurwapen in de rechterhand gehouden en worden er wel schoten gelost op de tapasbar.

Het is niet de eerste keer in deze buurt in Slotervaart dat er incidenten zijn met vuurwapens. Dit was de vierde beschieting van een pand in de Johan Huizingalaan in een maand tijd. 'We onderzoeken alle schietincidenten en kijken natuurlijk ook of ze verband hebben', aldus een woordvoerder van de politie in het AT5-programma Bureau 020.

Demper mogelijk verwijderd
De verdachte heeft een lang, slank postuur en had ten tijde van de beschieting een donkere regenjack aan, op de jas zit een gekleurde horizontale streep op de voor- en achterkant en de jas heeft een capuchon. De schutter droeg een spijkerbroek, donkere sportschoenen, handschoenen en een bivakmuts.

De verdachte schoot met een zwartkleurig pistool en mogelijk is de demper er bij de tweede poging afgehaald. Het is niet duidelijk of de verdachte een man of vrouw is.