Ajax

Laat David Guetta het veld van de Arena een beetje heel?

20 oktober 2018, 17.05 uur

API

Terwijl Ajax vanavond in Heerenveen speelt, staan in de Arena duizenden feestgangers op het veld. Maar is dat wel verstandig drie dagen voor de Champions League-wedstrijd tegen Benfica?

'Het veld was de afgelopen keer uitstekend. Aan het begin van de competitie waren we daar absoluut niet tevreden over. Wij huren het veld van de Arena, dus de Arena heeft de verplichting om een goed veld op te leveren', reageert Erik ten Hag als hij de vraag voorgelegd krijgt. Of hij zelf vannacht de hossende feestmassa nauwlettend in de gaten komt houden, laat hij in het midden.

Lees ook: Ten Hag: 'De Jong alleen nog in noodgevallen in achterhoede'

Vanavond staat het AMF Festival op het programma in de Arena. Tijdens die Amsterdam Dance Event-feestje draaien onder anderen David Guetta en Vini Vici. Het begint om 21.00 uur en eindigt pas 's ochtends vroeg.

De spelers zelf zullen niet veel meemaken van ADE, verwacht Ten Hag. Zelfs niet als ze vanavond in Friesland winnen van sc Heerenveen. 'We zijn professionals en die spelers weten heel erg goed welke keuzes ze daarin moeten maken', zegt de trainer. 'Ze weten heel goed dat dinsdag een heel belangrijke wedstrijd komt en dat het te kort is om daarvan te herstellen.'