Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Alleen nog maar vegetarische producten in Artis

23 oktober 2018, 11.24 uur · Aangepast 23 oktober 2018, 12.31 uur · Foto: Peter de Neef

In tegenstelling tot de dieren, kunnen bezoekers van Artis in de toekomst geen vlees meer eten in de dierentuin.

Artis trekt 160 miljoen euro uit om de dierentuin duurzamer en diervriendelijker te maken. En een van de plannen is een volledig vegetarische menukaart. 'We zorgen voor alternatieven voor vlees, zoals onze hamburgers die voor de helft bestaan uit oesterzwammen', legt Artis-directeur Rembrandt Sutorius uit aan Het Parool.

Lees ook: Comité Dierennoodhulp strijdt tegen broedmachines Artis

Daarmee wil de dierentuin het goede voorbeeld geven. Ook het rookvrij maken van het park en het weren van petflessen horen bij de plannen. Onlangs ontstond er grote druk vanuit de politiek voor een rookvrije dierentuin. 'Dat doen we stap voor stap', zegt Sutorius. 

Afscheid van dierensoorten
Daarnaast moeten de verblijven voor de dieren worden verbeterd. Zo wordt er nagedacht over een nieuwe huisvesting voor de uilen, de zeeleeuwen en de gorilla's.

Van sommige soorten wordt zelfs helemaal afscheid genomen, zodat er minder dieren in het park gehuisvest worden. De dierentuin heeft dan vervolgens meer plek om onderdak te bieden aan organisaties die zich bezighouden met natuur en milieu. 

Lees ook: Artis vanaf 2019 volledig rookvrij

Met de veranderingen hoopt de dierentuin een internationale voorloper te worden op het gebied van dierenwelzijn, natuurbehoud en duurzaamheid.