Cultuur

Twee Amsterdammers genomineerd voor een BAFTA-award

23 oktober 2018, 13.19 uur · Aangepast 23 oktober 2018, 13.47 uur

Flickr
Flickr

De twee Amsterdamse scenaristen Melle Runderkamp en Reint Schölvinck zijn met hun serie Hunter Street genomineerd voor een British Academy Children's Award.

Runderkamp en Schölvinck zijn de bedenkers van De Ludwigs, een kinderserie op Nickelodeon. De scenaristen schreven de scripts overigens in het Engels. Na goedkeuring werden de scripts vertaald naar het Nederlands. Er werd in 2017 een Amerikaanse versie van de serie gemaakt, genaamd Hunter Street. Voor die versie zijn Runderkamp en Schölvinck nu genomineerd voor een British Academy Children's Award.

Amsterdams grachtenpand
Hunter Street
gaat over een gezin van pleegkinderen in een Amsterdams grachtenpand dat ook een museum is. De ouders verdwijnen, waarna een mysterieuze zoektocht volgt die de kinderen langs Nederlandse kunst en geschiedenis leidt.

De BAFTA Awards
De twee Amsterdamse scenaristen zijn genomineerd voor een British Academy Children's Award, in de categorie International Live Action. De British Academy Children's Awards worden gekozen door de British Academy Film Awards (de BAFTA Awards), de Britse versie van de Oscars.